Известие

Collapse
No announcement yet.

Прогресивно умира

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Прогресивно умира

Това което имам като проблем с дебитомера се оказа, че е лесно за разрешаване (поне според майстора - който още е болен), но сега се почна с електрониката (предполагам и силно се надявам да е някоя простотия)
    .... първо .... проблема със задните плафони които не спират да светят
    .... второ .... климатроника се побърка и не реагира на никакви команди (духа на макс. и няма спиране)
    .... трето .... показва, че зарежда чисто новия акумулатор, а той все няма ток в него
    като цяло с тая кола

.... Моля ви, давайте съвети !!!
    Last edited by Чавдар; d.m.y г., 09:45.
    Alfa Romeo 164 2.0 TS Super
    sigpic

Къде показва, че зарежда? Къде мерите?
    Ще погледна утре дали имам останал друг климатроник и може да ти дам за проба.
    За плафоните - трябва ти схема и да търсите проблема.
    Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
    Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Климатроника работи 20-ина мин. още на макс и се оправи
      Показва (с уред) на акумулатора.
      Схема, ще търся (явно имя късо).
      sigpic

Comment

А какво значи , че няма ток все? Ако зарежда, значи и се харчи тоя ток...
        Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
        Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Pisha ot GSM-ma I nqmam bg :/

......takaaaaa..... debitomera go opravih sam , problema s plafonite sushto (butona na bagajnika praveshe problemi) , a problema s akumulatora se opravi sam

ПИШИ НА КИРИЛИЦА!!!!
          Last edited by Boby; d.m.y г., 17:33.
          sigpic

Comment

Браво. Ейй, що не вземат и на мен сами да ми се оправят скоростомера, регулирането на фаровете, и не помня още кво беше прецакано? Май само моята не се самооправя?!?!?
            1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

...mi nqmqm ideq zashto ne zarejdashe akumulatora, no az nisho ne sum pravil tam (prosto se opravi samo ) , a za debitomera mi pisna da chakam I vzeh, che go opravih (za plafonite mi trqbvaha dve minuti I kleshti :P )

СЛЕДВАЩИТЕ ТИ МНЕНИЯ НА ЛАТИНИЦА ЩЕ БЪДАТ ИЗТРИВАНИ!
              Last edited by Boby; d.m.y г., 17:34.
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Чавдар Покажи съобщение
                Pisha ot GSM-ma I nqmam bg :/

ПИШИ НА КИРИЛИЦА!!!!
                .... а както се вижда от другите ми постове пиша на кирилица (ще гледам да не се повтаря повече).

На дебитомера се оказа, че стария "майстор" е разхлабил много прожината която връща клапата обратно и колата не може да вземе решение какво да направи (клапата се мандахерцаше почти свободно напред-назад) и в един прекрасен момент колата остава без гориво (въздух), а в следващия и идва в много - сега остава само да и направя финна настройка
                sigpic

Comment

Малко пояснения за вс. проблеми които имах и как реших някой от тях.

- проблем с дебитомера няма, оказа се, че изпарителя е толкова малък, че когато подам газ и дръпна газта от системата той не може да смогне да напълни дори маркучите до дюзите и колата остава без гориво и почва да присецва (голяма простотия)
                  - задните плафони светят когато е отворен багажника (вместо лампа на таблото) - смених бутона на багажника и вс. се оправи,
                  - климатроника (управлението) от време на време не иска да реагира - после се оправя за известно време и пак забива (дебна го да се оправи и да си направя настройките - като тези цикли продължават от няколко мин. до няколко дена,
                  - чисто новия акумулатор (за който нямам документи) се оказа, че има умряла клетка (сложих нов и вс. е ОК)

Сега имам нов проблем - дясното огледало няма сила да се прибере (губи мощност) - прибира се нормално - излиза нормално - почва да се прибира, но вече много трудно (звучи доста измъчено) - и не иска да излезе (след кратка почивка пак се получава същото) - гледах го като индианец 30 мин. и няма разглобяване (освен ако не се махне стъклото -огледалото- което ме е страх да не счупя)
                  - някакво по-лесно решение на проблема - тип спрей или нещо такова?
                  Last edited by Чавдар; d.m.y г., 23:23.
                  sigpic

Comment

Ффффнимаай мноо със стъклото. Вади се супер-олигофренски - трябват ти десет вида телове и куки, скица на огледалото и поне 100 кила търпение. Иначе си в тиквите. Тоя номер с демонтажа го правих малко след като се взехме с баба ти, и не мисля да го повтарям... Да не ти обяснявам, че в гилидалото на 164-ката има повече кабели и датчици отколкото покрай матора на цел Гоуф-1...
                    Alfa Romeo 164 Super 2.0TS

Comment

Първоначално публикувано от VLADius Покажи съобщение
                      Ффффнимаай мноо със стъклото. Вади се супер-олигофренски - трябват ти десет вида телове и куки, скица на огледалото и поне 100 кила търпение. Иначе си в тиквите. Тоя номер с демонтажа го правих малко след като се взехме с баба ти, и не мисля да го повтарям... Да не ти обяснявам, че в гилидалото на 164-ката има повече кабели и датчици отколкото покрай матора на цел Гоуф-1...
                      Свалих го огледалото (цялото) и се видях в чудо - разглобих цялата тапицерия на вратата заради кабелите с буксите. С едно огледало (зъболекарско) видях какво е вътре в него и се отказах - сега се прибира само лявото огледало.
                      sigpic

Comment

Working...
                      X